Utstillinger

Kjære medlemmer og følgere!
Planen var å presentere seks utstillinger i Galleri Aamodtgården i 2020. Det har blitt noen endringer i programmet, men nå kan vi glede oss over at det blir sommerutstilling i Galleri Aamodtgården fra lørdag 13. juni – 16. august med Ingeborg Stana.

Kongsvinger Kunstforening har de siste to årene samarbeidet med kurator Helga-Marie Nordby, som gjennomfører en utstillingstrilogi fra 2019 til 2021 i Kongsvinger. Tre utstillinger med utgangspunkt i tre markører i Kongsvinger: festningen, elven og skogen. I 2020 er temaet Elven. Kunstforeningen ønsker å følge Helga-Marie Nordbys tematikk, også i de utstillingene som vises i Galleri Aamodtgården i 2020.

13. JUNI – 16. AUGUST

CLOUDSCAPE

Ingeborg Stana

Åpningstider: Tirsdag – lørdag 11-17. Søndag 12-17. Kafeen er åpen samtidig.

Sommerutstillingen 2020 i Kongsvinger Kunstforening er separatutstillingen CLOUDSCAPE med den norske billedkunstneren Ingeborg Stana. Utstillingen består av malerier og grafikk. I tillegg blir boken Ingeborg Stana, Landskap, Maleri presentert i galleriet.

Kort om Ingeborg Stana
Ingeborg Stana er en norsk samtidskunstner som opprettholder en lang og ubrutt tradisjon innen nordisk landskapmaleri. Selv om hennes utvalgte teknikk, sjiktmaleriet, er tradisjonell, har hun funnet en måte å fornye landskapsmotivet på. Ingeborg Stana arbeider hovedsakelig med malerier, men har i de siste årene overført sitt tema til både kortfilmer og grafikk.

Ingeborg Stana: – Mens vi opp gjennom hele kunsthistorien har snakket om det naturskjønne, har det nå opphørt å eksistere. Eller: Naturen representerer ikke lenger uskyld og lengsel for det menneskelige blikket. Da J.C. Dahl laget nasjonalromantiske bilder av fosser og fjell på begynnelsen av 1800-tallet, var det en måte å se landskapet på nytt for folk som hadde opplevd den industrielle revolusjonen. I dag står naturen i vår sivilisasjons kritiske klimafase fram for oss som truende, full av apokalyptiske tegn og varsler om mulig forestående katastrofe. Hvorfor kunstnere velger å gå tilbake til landskapsmotivet, som tar opp i seg vår nye måte å betrakte naturen på, er kanskje selvsagt. Vi lever i en teknologisk og klimakritisk tidsalder, og det er på tide å gjenoppdage landskapet igjen slik det fremtrer for oss. Motivet er det samme. Natur som landskap. Det er blikket på naturen som har endret seg – både for kunstner og betrakter.

Ingeborg Stana er utdannet fra kunstakademiet i Firenze og Oslo, hun har hatt store
separatutstillinger i Norge. I tillegg har Ingeborg Stana deltatt på rekke utstillinger og festivaler i Europa, USA, Kina, Japan og Russland. Hennes arbeider er innkjøpt av både private og offentlige kunstsamlinger. Ingeborg Stana bor og jobber i Oslo.

Boken Ingeborg Stana Landskap, Maleri, er en gjennomillustrert monografi på 240 sider og den er så langt den mest omfattende presentasjonen av Ingeborg Stanas kunstnerskap. Gjennom tekster på norsk og engelsk av kunsthistoriker Jørgen Bakke, forfatterne Erlend Loe, John Erik Riley, Nikolaj Frobenius og filosof Espen Hammer gir boken ulike innganger til forståelsen av kunstnerens arbeide. Boken er formgitt ved den prisbelønte designeren Halvor Bodin og ble utgitt forlaget Uten Tittel AS, ved redaktør Marcus Bøhn, høsten 2019.

Ved kjøp av verk får man boken  Ingeborg Stana Landskap, Maleri, utgitt på forlaget Uten Tittel, til en verdi på kr 399,- inkludert i prisen.Dato: 26. september – 1. november
Kunstner: Åslaug Krokann Berg


28. november – 13. desember
Tittel: Jule- og medlemsutstillingen 2020 

Året 2020 rundes av med nok en tradisjon: jule- og medlemsutstillingen. Her får alle medlemmer stille ut sine arbeider i en ikke-juryert utstilling. Dette pleier å være en bugnende utstilling med salg rett fra vegg, og mange besøkende.

Elven

Vi kommer tilbake med dato

se mer

%d bloggere like this: