Utstillinger

Kjære medlemmer og følgere!
Planen var å presentere seks utstillinger i Galleri Aamodtgården i 2020, men det har blitt noen endringer i programmet pga Covid-19.

Kongsvinger Kunstforening har de siste to årene samarbeidet med kurator Helga-Marie Nordby, som gjennomfører en utstillingstrilogi fra 2019 til 2021 i Kongsvinger. Tre utstillinger med utgangspunkt i tre markører i Kongsvinger: festningen, elven og skogen. I 2020 er temaet Elven. Kunstforeningen ønsker å følge Helga-Marie Nordbys tematikk, også i de utstillingene som vises i Galleri Aamodtgården i 2020.26. september – 1. november
Åslaug Krokann Berg

Kvistpister og vridgreininger
Berliner Friedhöfe: del I

Vernissage lørdag 26. september kl. 12-16
Åpent i Kaféens åpningstider tirs-lør kl. 11-17. Søn 12-17. Mandag stengt.

Åslaug sier om utstillingen:
Arbeidene som vises i det hovedrommet i Kongsvinger Kunstforening, er første del av et større prosjekt, som skal vises i Fredrikstad Kunstforening våren 2021. De siste årene har jeg jobbet med alderdom som tema i form av mennesker og natur, de to siste årene med trær som utgangspunkt.
Høsten 2019 var jeg på et arbeidsopphold i Berlin, hvor jeg dro rundt på kirkegårder og tok bilder av trær. Jeg valgte ut ett tre fra hvert sted, som på en eller annen måte symboliserte kirkegården for meg. Både Berlin, kirkegårder og gamle trær, bærer med seg lag på lag med historie og levd liv. Denne utstillingen viser tegninger fra Friedhof Grunwald-Forst, Jüdischer Friedhof Schönhauser Allee og Alter Sankt Mattheaus Kirchhof. Denne tilnærmingen er noe jeg ofte bruker: Å ta tak i noe konkret, som bærer med seg en forhistorie; det være seg myter eller fakta, som ofte er både universelle og tidløse, som jeg tolker videre i min/vår egen tid. I dette tilfellet en serie tegninger med tittelen Kvistpister og vridgreininger , som viser til en sammensetning av kjent og ukjent, konkret og abstrakt på samme tid.
I tegningene bruker jeg kritt, kull, blyant og elektrisk viskelær, jobber lag på lag, tegner fram mørket og visker fram lyset, en tidkrevende og langsom arbeidsprosess.
I det innerste rommet, vises en serie tegninger under fellestittelen Alders tid- tids alder, fra 2019. Inngangen til disse har vært alderdom, med spor av tid som har vært og vil komme. Trær og natur er også her utgangspunktet. Tegningene er et forsøk på å vise spennet fra den abstrakte til den konkrete alderen, i form av det oppløste til det fysiske rå. Levd liv med sine sprekker, revner, arr. Alders tid / tids alder.

Om kunstnerskapet:
Åslaug Krokann Berg er født og oppvokst i Gausdal, og bor og arbeider i Oslo. Hun har jobbet med videokunst siden midt på 1990-tallet, mens de siste årene har hun i hovedsak hatt fokus på tegning som uttrykksform.
Hennes virksomhet innbefatter installasjoner, objekter og scenografi. Hun har vært representert på en rekke gallerier og på videokunstfestivaler, og har samarbeidet med musikere, fotografer og andre kunstnere. Hun har også vært sensor og kursholder, hatt flere verv og har skrevet artikler og utredninger om videokunstfeltet og performancekunst. Hun har mottatt Statens garantiinntekt fra 2012.
I sitt kunstnerskap har Krokann Berg særlig vært opptatt av temaer som tid, minner og forgjengelighet. Uavhengig av teknikk, kan arbeidene sees som uttrykk for en bekymring overfor vår tids sneverhet og grensesetting, og et ønske om å utvide oppfatningene av virkeligheten. Arbeidene viser ofte til det ukjente, flyktige og kanskje truende.
www.krokannberg.no


28. november – 13. desember
Tittel: Jule- og medlemsutstillingen 2020 

Året 2020 rundes av med nok en tradisjon: jule- og medlemsutstillingen. Her får alle medlemmer stille ut sine arbeider i en ikke-juryert utstilling. Dette pleier å være en bugnende utstilling med salg rett fra vegg, og mange besøkende.

2021:

14. januar – 28. februar
Hans Hansen, Ellen Henriette Suhrke, Johannes Borchgrevink Hansen, Marthe Karen Kampen
 

11. mars – 2. mai
David Allen

14. – 20. juni
Elevutstilling KDA

1. juli – 15. august
Sommerutstilling med Arne Rygvold 

Kongsvingertrilogien

27. august – 31. oktober

se mer

27. november – 12. desember
Jule- og medlemsutstillingen

%d bloggere like this: