Utstillinger

Kjære medlemmer og følgere!

Kongsvinger Kunstforening har de siste to årene samarbeidet med kurator Helga-Marie Nordby, som gjennomfører en utstillingstrilogi fra 2019 til 2021 i Kongsvinger. Tre utstillinger med utgangspunkt i tre markører i Kongsvinger: festningen, elven og skogen.


30. januar – 28. februar 2021

Rolf Grude

– Minneutstilling –

Malerier, grafikk og smykker.
Grafikk for salg, noe malerier for salg, smykker er kun privat eie.

Rolf Kristoffer Grude ble født i Oslo 1934, og bodde på Kongsvinger det meste av sitt liv. Grude jobbet som designer, smykkekunstner og billedkunstner fra 1958, der han særlig ble kjent for stramt oppbygde smykker med vekt på kontrastvirkninger mellom materialer eller overflatebehandling. I arbeidet med metallarbeider og smykker, var det særlig emalje og kobber i todimensjonale uttrykk som fanget interessen hans. Grude arbeidet i mange år parallelt med to – og tredimensjonale uttrykk i metall, og relasjonene til billedkunstens maleri- og grafikkuttrykk ble tydelig. Siden 1970 har han hatt en rekke utstillinger med verkene sine, separatutstillinger og gruppeutstillinger.

Karrieren ut over den kunstneriske, spenner fra undervisning i grunnskole, til gallerist, industridesigner, høgskolelektor og dekanus – og man ser at hovedvekten ligger på undervisning. Som en sentral lærer på Blaker fra 1983 – 2001, Høgskolen i forming og produktdesign, var han med på å forme den nye generasjonen av kunsthåndverkere og designere. Grude har også innehatt en rekke verv i organisasjoner og styrer, blant annet som formann i Norske Kunsthåndverkere over en lengre periode.

Grude startet opp Kongsvinger Kunstforening i 1978, var hele tiden en sentral person i driften – som gjennom årene har vist seg å være solid forankret i faglig kvalitet. I 2018 ble han utnevnt til æresmedlem.

Som maler utforsket Grude de seneste årene det abstrakte formspråket, og tilnærmet seg motivene sine i gjennomarbeidete komposisjoner og fargeklanger. I den aktuelle minneutstillingen vises verk fra ulike perioder av hans virke, fra smykker og emaljearbeider til grafikk, akvareller og malerier.  

Det er en glede å nå kunne presentere Grudes arbeider i denne minneutstillingen som vises hos Kongsvinger Kunstforening Galleri Aamodtgården, fra 30. januar til 28. februar 2021.

Åpningstider:
I kaféens åpningstider tir, ons, tor, lør kl. 11-17. Fredag kl. 11-23, Søndag kl. 12-17. Mandag stengt. GRATIS INNGANG!
Lørdag 30. januar er utstillingen åpen kl 14.00-16.00.

Vi følger smittevernreglene. Husk å holde god avstand til de rundt deg.


20. mars – 2. mai
David Allen

3. mai – 9. mai
Elevutstilling KDA

19. juni – 15. august
Sommerutstilling med Arne Rygvold 

Kongsvingertrilogien

27. august – 31. oktober

se mer

27. november – 12. desember
Jule- og medlemsutstillingen

%d bloggere like this: